Merhaba arkadaşlar . Aliylmaz.com'a hoşgeldiniz. Sizlere resimler ile web araçları hazırlamayız göstereceğim.
Photoshop'da buton yapımı ;
File> New seçeneğinden yeni bir sayfa açalım. Rounded Rectangle Tool u alıyoruz.
Sayfamıza istediğimiz ölçüde bir buton çizelim. Ayarları aşağıdaki gibi yapmayı unutmayın.
Şimdi Shape 1 layerını seçelim ve yeni bir layer açalım. Gradient Tool a gelelim ve üstteki ayarlarından Gradient Editör e girelim. Aşağıdaki şekilde beyazdan transparana olan seçeneği seçelim.
Butonun seçimini kaldırmadan Edit > Stroke gelelim, açılan ayar penceresinden 1 px ve siyah rengi ayarlayıp tamam diyoruz.
Photoshop'da buton yapımı ;
File> New seçeneğinden yeni bir sayfa açalım. Rounded Rectangle Tool u alıyoruz.
Sayfamıza istediğimiz ölçüde bir buton çizelim. Ayarları aşağıdaki gibi yapmayı unutmayın.
Şimdi yeni layer açarak Eliptical Marque Tool ile aşağıdaki gibi bir oval çizelim.
Bu ovalimizin içini beyaz renkle boyuyoruz, Opacity değerini %60 yapıyoruz.
Buton çerçevemizdeki Shape 1 in üzerine mouse la gelip ctrl basılıyken tıklıyoruz, butonumuzun etrafı seçili hale geldi. Fakat bizim seçili layerımız beyaz boyadığımız layer olmalı. Ve layer penceresinin en altında Add Vector Mask yazan simgesi kare içindeki yuvarlak olan yere tıklayalım.
Bu çizdiğiniz ovalin gereksiz dışarı taşan kısımlarını görünmez hale getirecek ve butonu kullandığımız çalışmamızdaki diğer sınırları kapatmamış olacaktır.
Butonun seçimini kaldırmadan Edit > Stroke gelelim, açılan ayar penceresinden 1 px ve siyah rengi ayarlayıp tamam diyoruz.
Butonumuz Hazır :)







